HTML

Állás24blog

Mit szeretnénk ezzel a bloggal? Ötletekkel, tanácsokkal segíteni benneteket abban, hogy sikeres embernek érezzétek magatokat, összehozni egy közösséget, akik megosztják egymással tapasztalataikat, hogy tanulhassunk belőle.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Hogyan jelentkezz hatékonyabban álláshirdetésekre?

2009.11.08. 13:59 Állásblog

Általánosságban sajnos az a jellemző az álláshirdetőkre, hogy nagyon gyakran vissza sem jeleznek a jelentkezőknek. De vajon belegondoltunk már abba, hogy ennek mik az okai? Igénytelen önéletrajzok, kopipésztelt motivációs levelek tucatjai árasztják el a hirdetők postafiókját. Nem csoda hát, hogy szépen lassan mindegyikük leszokik arról, hogy – akár automatikus levélben, de – megköszönje a jelentkezést és adjon némi információt a kiválasztási folyamatról (például arról, hogy mikor indul az interjúztatás).


Alábbiakban összegyűjtöttünk néhány ötletet annak érdekében, hogy nagyobb eséllyel fussatok neki egy állás elnyerésének:


Az időzítés

A hirdetés megjelenését követően vagy azonnal (egy napon belül), vagy az utolsó napokban küldd el pályázatodat! Az első és az utolsó jelentkezéseket szinte biztos, hogy el fogják olvasni. Egyetlen probléma lehet az utolsó napokra hagyott jelentkezésekkel: lehet, hogy addigra már megtalálták az ideális munkatársat. Ha ettől félsz, küldd el minél előbb, amint csak teheted!
 

A motivációs levél

Néhány sort akkor is írj, ha nem kérnek külön motivációs levelet! A két legfontosabb, amit mindenképpen írj bele:
-    miért szeretnél náluk dolgozni;
-    miért tartod magad alkalmasnak rá.

Amire még nagyon figyelj, hogy minden egyes megpályázott állásra külön-külön, az adott pozícióra szabott motivációs levelet írj és hangsúlyozd ki benne azokat a pontokat, amelyeket a leendő munkaadó fontosnak tartott megjelölni az álláshirdetésben! Úgy küldj motivációs levéllel önéletrajzot, hogy a másik oldalon, aki elolvassa, ne legyen olyan érzése, hogy valami sablont, tucatlevelet kapott. A legrosszabb megoldás, ha mindenhová ugyanazt az elcsépelt három bekezdést írod…

A motivációs levél fél siker, ezzel hívod fel a figyelmet magadra, még mielőtt az önéletrajzodat megnéznék. Sokan nem tartják elég fontosnak, pedig nagyon is az.


Az önéletrajz

Rengeteg féle önéletrajz minta letölthető az interneten, használd inkább azokat, mint hogy igénytelen, összecsapott önéletrajzod legyen! Ez az a maximum két oldal, ami elad Téged. Ha nem fordítasz rá elég figyelmet, ne csodálkozz, hogy sehonnan sem hívnak vissza!

Még egy fontos dolog ide: a hejesirás. Mi szóltunk…

Szólj hozzá!

Címkék: önéletrajz álláshirdetés motivációs levél időzítés

A bejegyzés trackback címe:

https://allas24.blog.hu/api/trackback/id/tr141509036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása